Vándorlás egy Border-rel az RP-DDK mentén

Vándorlás egy Border-rel az RP-DDK mentén

Visszatekintés a KÉK-re és a vándorlás hatásai...

2022. november 23. - Csiga17

Bár már több, mint egy év eltelt, sokszor elgondolkodom azon, amit már a magaménak tudhatok, mégpedig a rengeteg tapasztalaton, amit szereztem.

Mit tanultam a 73 nap alatt:

  • a 7 esős napból,
  • a 2 hőségriadóból ami több napon keresztül tartott,
  • az 5 kutyatámadásból (szerencsére nem lett komolyabb következménye -mire nem jó a túrabot-),
  • hogy mennyit kell(ene) ennem, hogy ne fogyjak 11,5 kg-t,
  • hogy MINDEN NAP szükséges banánt fogyasztani,
  • hogy ha éhes az ember (és a boltban nincs más), még a mogyorós pufi, konzerv lencsefőzelékkel is finom lehet (Tömörd)
  • hogy készétel konzerv vásárlása esetén mindig nézzük meg a lejárati dátumot függetlenül attól, hogy ezek akár évekig is elállnak (Aggtelek)
  • hogyan osszak be 8 dl vizet 20+ km-re
  • hogy a hintőpor és a papucs kötelező túrafelszerelés

Megtapasztaltam, milyen amikor abszolút kimozdulunk a komfort zónánkból (Sirok-Kékestető szakadó esőben).Rájöttem, hogy sokkal előnyösebb, ha túrabakancs helyett terepfutó cipőben megyek, hogy a ponchó helyett be kell szerezzek egy esőkabátot, de az se utolsó szempont, hogy a hátizsákom sokkal könnyebb lesz egy idő után, ha a papír alapú turistakalauzból a már nem szükséges lapokat kitépem (Tudom, nagyon sok ember szerint ez "szentségtörés", valamint sokakban felmerül a kérdés, miért nem veszek kisebb, könnyebb térképet. A válasz nagyon egyszerű, ezekben a turistakalauzokban vannak azok az információk, amik segítenek a látnivalókkal kapcsolatban és ebben a kis könyvben van a térkép is.)
Szúnyogriasztó spray helyett szúnyogriasztó karkötőt viszek, előre megnézem, hol található állatorvos a közelben, ha esetleg szükség lenne rá (ugyebár tavaly Felsőtoldon kellett).
Ja igen és mit kell tennem, hogy a hátizsák ne úgy nézzen ki, mint egy "karácsonyfa".
  
Idén februárban a párommal és Herceggel visszatértünk Vágáshutára, fantasztikus volt Adriennel (Mókustanya szállásadója) újra találkozni.
Tartottam már élménybeszámolóval egybekötött előadást, ahol segítettem egy kedves hölgynek pusztán azzal, hogy tanácsot adtam. 
Készítettek velem egy 4 oldalas újságcikket a helyi újságban.
Vezettem zarándoklatot a Zsámbéki Pünkösdi Fesztivál programsorozat keretében (felkértek, hogy jövőre is segítsek).
Minden héten legalább egyszer (időbeosztástól függően akár két-három alkalommal is) túrázunk Herceggel minimum 10-12 km-t "szintentartás miatt"

Összefoglalva: Csak pozitívum...

A bejegyzés trackback címe:

https://rpddk-herceggel.blog.hu/api/trackback/id/tr3617986014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása